Блаженний - означає щасливий

Рецепт щастя. Проповідь для дітей: о. Євген Фізер, парафіяльний вікарій Мукачівської парафії св. Мартина

IV Неділя звичайного періоду, 29 січня 2023 року

Рецепт щастя:
«Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога»(Мт 5, 8)

Блаженний – означає щасливий.

Нам потрібно зробити певні кроки, щоб бути щасливими в житті.
Найперше це визнати, що є моменти коли ми не є щасливими..

Ісус не говорив про наше земне щастя, Він показує нам, що наше щастя полягає в тому, що коли ми переживаємо труднощі, коли ми є хворими, бідними, коли несправедливо засудили чи образили, ми можемо бути щасливими.

Між блаженствами, які сьогодні читаємо є таке: «Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога»🤍 (Мт 5, 8)
Умовою, щоб зустріти Бога є чисте серце.

Зустрітися з Богом в Святому Причасті.

Тільки людина з чистим серцем вміє побачити Бога в іншій людині, що та друга людина має в собі багато добра і любові.

Побачити Бога через молитву.

Велике багатство, яким є Правдивий Бог і яке не може дати нам світ. Тільки Він може подарувати нам справжнє щастя.

Коли нам важко, коли переживаємо труднощі, ми приходимо до Лікаря, яким є Ісус Христос, Він дає нам рецепт для нашого духовного здоров’я – рецепт щастя:
«Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога» (Мт 5, 8)

Євангеліє Мт 5, 1-12а
Того часу, побачивши натовпи, Ісус вийшов на гору; коли Він сів, до Нього підійшли Його учні. І, відкривши свої уста, Він навчав їх, промовляючи: «Блаженні убогі духом, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні ті, хто плаче, бо вони будуть потішені. Блаженні лагідні, бо вони успадкують землю. Блаженні голодні й спраглі праведності, бо вони наситяться. Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя. Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать. Блаженні ті, які творять мир, бо вони синами Божими названі будуть. Блаженні переслідувані за праведність, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні ви, коли із-за Мене будуть вас зневажати та переслідувати, і, оббріхуючи, казати всяке зло проти вас. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах». Слово Господнє.