Меджугор'є: п'ять заповідей Марії

Меджугор'є: п'ять заповідей Марії

Причиною всіх бід є гріх. Марія просить дякувати Ісусові за те, що Він послав ЇЇ до нас. Ісус нас на стільки сильно любить, що не хоче щоб гинули люди, але постійно допомагає нам і тому послав на допомогу Свою Матір, для того щоб захоронити нас від бід і наблизитися до нас. Марія просить, щоб ми прислухалися до ЇЇ послань. Якщо ми будемо виконувати те, що Вона каже, то зможемо врятувати світ. Слова Марії: „Ось даю вам зброю проти велетня Голіафа, це ваш камінь.”

Цією зброєю є виконання наступного:

1. Щира молитва – молитва серця. Марія говорить, що багато людей моляться, але не так як треба. Вони не моляться серцем. Одні моляться з примусу, інші з обов’язку, ще інші через якусь біду, але при цьому нічого не розуміють. Така молитва не є вислуханою, бо вона не йде з серця. Потрібно молитися і єднатися з Богом, а не просто розповідати(вимовляти) слова. Зокрема Марія просить молитися щодня розарій (вервицю). Вервиця має велику силу, проти диявола. „Моліться на вервиці щодня зі своєю сім’єю всі три таїнства: радісні, страстні і славні, тоді ви побачите чудо у ваших сімях. Моліться за своїх рідних”. Коли люди говорили, що не мають вільного часу на молитву через зайнятість – діти в школі, батьки на роботі, пізніше діти приходять додому, їх потрібно нагодувати, відпочити, вивчити з ними уроки і спати. Просто не вистачає часу. Марія сказала „Це не правда що бракує часу. Проблема не в часі, але в любові. Коли до вас приходить дорога вам людина, ви завжди знайдете для неї час. Приймете її, пригостите і будете просити щоб вона залишилася ще хоч на трошки з вами. А коли вона йтиме геть, почнете просити її щоб ще заходила до вас у гості і шукатимете зустрічі з цією людиною знову. Тому що любите її і цінуєте. Проблема є в любові, а не в часі.”

2. Свята Тайна Покаяння. Через Сповідь ми відкриваємося на Ісуса і дозволяєму Йому увійти до нашого серця. Часте Покаяння, визнання своїх гріхів дає місце Богові у нашому серці та Його діючій силі, яка називається любов.

3. „Пресвята Євхаристія – це живе єднання з Моїм Сином, – говорить Марія. – Без Євхаристії люди не можуть пізнавати Божу волю і перемагати зло. Людина повинна відкритися для Христа і зєднатися з Ним, а Він буде постійно дарувати їй Свою любов. Євхаристія це є ваше життя.”

4. Четвертою могутньою силою проти зла є піст. Піст зупиняє будь-яку війну, як міжнародну так і війну по сім’ях, між друзями і єднає всіх з Христом. Він припиняє навіть природні катаклізми.
Коли у Хорватії назрівала війна, Марія закликала всіх до посту, бо тільки піст може зупинити війну. Люди спочатку бунтували, оскільки починається війна, а Марія каже постити. Але як тільки багато людей почали практикувати піст, війна припинилася.
Марія просить постити кожної середи і пятниці на хлібі і воді. Я був дуже вражений, коли приїхав до Меджугор’є і побачив як всі жителі постять в середу і п’ятницю на хлібі і воді. Піст має силу подолати зло.

5. Розважання над Святим Письмом. Читаючи Святе Писання ближче пізнаємо Бога і Його волю. Без Святого Письма ми не можемо пізнавати Христа і з Ним зближатися. Через Біблію Ісус вчить нас жити і тим самим постійно перебуває з нами. Спільне читання Святого Письма, буде скріплювати кожну сім’ю.
Це п’ять основних речей в школі Марії, які Вона просить виконувати кожного християнина для того щоб врятувати світ. Марія одного разу сказала: „Люди повинні молитися щораз то більше і краще. Молитися більше, це кожного особиста справа. А молитися краще, це Ласка від Бога, яка дається тим, хто молиться більше.”

Марія постійно закликає людей ходити на Святу Месу (Службу Божу) і запрошує всіх єднатися з Ісусом. Вона є присутня на кожній Літургії. Вона якось сказала візіонерам: „Коли перед вами постане вибір іти до Мене на обявлення чи йти на Месу, то ви без сумніву повинні йти на Богослужіння. Головна тут не я, а Ісус. Я хочу, щоб ви були постійно з Моїм Сином. Я низько вклоняюся перед вашою свободою, яку вам дав Бог і тому не можу вас примушувати щось виконувати, але я можу тільки вас просити прислухатися до мене. Люди сильно віддалилися від Бога через зло, яке панує в світі. Тому прошу вас допоможіть Мені допомогти вам. Я не є Бог. Я як і ви постійно молюся до Свого Сина і прошу для вас допомоги.”

Джерело – medjugorje.com.ua