Багато людей шукають Бога десь далеко. А Він – тут, й моєму житті, і моїй щоденності.

Піти за Богом: впустити Ісуса, почути, розповісти, поклонитися, покинути зайве і йти слідом

Проповідь: о. Євген Фізер, парафіяльний вікарій Мукачівської парафії св. Мартина

Навернення Симона, який пізніше стає Петром, відбулося не дуже просто.

Євангеліє описує, що зустріч Симона з Ісусом, відбувалася кілька разів: Ісус кличе Петра, а він ніби вагається, чи повертатися йому до щоденного життя.

Ісус у Капернаумі здійснював багато чудес, і Петро, напевно чув про це.

Навернення відбувається тоді, коли Ісус особисто торкається серця Петра.

У житті кожного з нас був момент, коли Ісус особисто доторкнувся. Раніше ми чули про Христа, і чули про випадки, як хтось зцілювався, навернувся, покинув залежність. Але це був чийсь досвід.

Кожен з нас, коли відчув дотик Бога – тоді захотів іти за Ним.

У кожного це навернення відбулося по різному. Але Бог промовив до серця кожного з нас.

Це – початок нашої мандрівки за Богом.

 

Ісус входить у реальність Симона, у його життя, у його професію. Через розчарування Симона Ісус приходить до нього.

 

Ісус у нашому житті, у наших подіях. Ісуса можемо знати у вчинках, у справах, які виконуємо, у щоденності.

Багато людей шукають Бога десь далеко. А Він – тут, й моєму житті, і моїй щоденності.

Коли впускаємо Бога у своє життя – ідемо з Ним разом.

 

Для цього потрібно зробити кілька кроків:

Перше – впустити Ісуса у човен нашого життя.

 

Другий крок: зробити дії, зробити те, що каже Ісус, почути те, що Він хоче і те робити. Деколи ми думаємо, що Божа воля це щось надзвичайне, незрозуміле для нас. А Божа воля – це виконувати наші  щоденні обов’язки, любити людей, які є біля нас, сумлінно виконувати справи, які Бог нам довіряє

 

Третій крок: коли досвідчуємо Бога у своєму житті – потрібно й іншим сказати, піти до спільноти, до інших людей, до яких Бог нас посилає

 

Четверте: поклонитися Богові. Коли відбулося чудо, Симон Петро розуміє, що це Бог зробив, це Ісус, котрий є Чоловіком з Назарету  – Він Господь

 

П’яте: покинути щось, щоб піти за Ісусом. Симон покинув все, і пішов слідом за Ісусом. Що ти маєш покинути, що я маю покинути, щоб піти слідом за Ісусом? Кожен з нас знає, що заважає йому, щоб піти за Христом.

 

Коли підемо за Ним – будемо купатися у присутності Бога. Будемо відчувати її щоденно.