Служи тим, що маєш. Служи – Бог щедро це помножить у великі плоди.

Піти і послужити Проповідь: о. Євген Фізер, парафіяльний вікарій Мукачівської парафії св. Мартина

7 серпня Понеділок XVIII тижня Звичайного періоду

ЄВАНГЕЛІЄ Мт 14, 13-21

† Читання святого Євангелія від Матея.

Того часу Ісус, почувши про смерть Йоана Хрестителя, відплив звід¬ти човном у безлюдне місце й усамітнився; довідавшись про те, ба¬га¬то людей пішло за Ним пішки з міст. Вийшовши, Ісус побачив багатьох людей, змилосердився над ними і оздоровив їхніх хворих. А як звечоріло, підійшли до Ньо¬го учні та й кажуть: «Тут місце пустинне і година вже пізня; від¬пусти людей, щоби пішли у села купити собі їсти». Ісус же відповів їм: «Не треба їм іти, ви дайте їм їсти!» Та вони говорять Йому: «Маємо тут лише п’ять хлібів і дві риби». А Він сказав: «Принесіть їх Мені сюди». І, звелівши людям посідати на траві, узяв п’ять хлібів та дві риби, звернув погляд до неба, поблаго¬словив і, переломивши, дав хліб учням, а учні – людям. І всі їли й наїлися, і назбирали залишків дванадцять повних коши¬ків. А тих, які їли, було близько п’яти тисяч чоловіків, не рахуючи жінок і дітей. Слово Господнє.

 

У Євангелії чуємо, як Ісус переживає втрату близької людини, близької духовно – іде у пустинне і самітне місце. Люди знаходять Ісуса, і Він, попри великий біль, іде і служить. «Дайте ви їм їсти! Ви йдіть і служіть», – звертається Ісус до учнів. «Ми нічого не маємо!», – служи тим, що маєш. Навіть найменшими талантами. Служи – Бог щедро це помножить у великі плоди.