Все має свій час і має своє місце: від слухання до дії Проповідь: о. Томаш Коза SDS

Все має свій час і має своє місце і Марта і Марія були святими жінками.

 

Все починається зі слухання. Святий Франциск засновник францисканського ордену. Він, який народився в багатій сім’ї, через те, що слухав Господа, залишив усе, щоб бути сам на сам з Господом, але це не означає, що він віддалився від усіх і там все життя слухав Ісуса. Це тільки якийсь період його життя, побачивши, що біля нього громадяться інші брати, розуміє, що це повинно набути якогось спільнотового чину, засновує згромадження францисканців.

Від слухання до дії…

 

Щоб впроваджувати Заповіді Божі потрібно слухати. «Слухай Ізраїлю..»

 

Часто ми клопочемося про багато що, які квіти будуть в храмі, чи там буде прибрано, але насправді потрібно так небагато, просто сісти біля ніг Ісуса і слухати, а почувши слово Господа Бога стати носіями Його світла в цьому світі.

 

ЄВАНГЕЛІЄ

Лк 10, 38-42

† Читання святого Євангелія від Луки.

Того часу Ісус увійшов до якогось села, і одна жінка на ім’я Марта прийняла Його до себе. І в неї була сестра, котра звалася Марією, яка, сівши біля ніг Господа, слуха­ла Його слово. А Марта метушилася при багатьох послугах; тож, підійшовши, сказала: «Господи, чи Тебе не обходить, що моя сестра залиши- ла мене саму услуговувати? Скажи їй, щоб мені допомогла!» У відповідь Господь сказав їй: «Марто, Марто, ти жу­ришся і клопочешся багато чим, а потрібне – одне. Марія ж вибрала кращу частку, яка не відбереться від неї!» Слово Господнє.